3 suosittua belgialaista olutmerkkiä

Belgia on yksi suosituista olutmaista, ja se on täynnä laadukkaita ja yllätyksellisiäkin oluita. Belgian olutkulttuuri on rikas ja sitoutuu maan muuhun kulttuuriperimään. Olutvalikoima on todella laaja, ja sieltä löytyykin vaihtoehtoja moneen makuun. Tässä on listattuna muutama suosittu belgialainen olut.

Stella Artois

Stella Artois on lagerolut, jonka omistaa maailman suurin panimoalan yritys Anheuser-Busch InBev N.V. Stella Artois on suuri brändi, ja sitä maahantuodaan kymmeniin eri maihin. Stella Artois -olutta alettiin tuottaa vuonna 1926, mutta sen alkuperä voidaan kuitenkin jäljittää aina vuoteen 1366 asti. Stella Artois on vaalea lager, jonka maku on kevyt ja raikas. Oluelle järjestetään vuosittain tarjoilu- ja esillepanokilpailu, jossa Stella Artois -olutta pitää tarjota oikeaoppisesti. Oikeaoppinen oluen tarjoaminen on yhdeksän vaihetta käsittävä "rituaali", ja tarjoilutapaa pidetäänkin hyvin tärkeänä osana Stella Artois -brändiä. Vain harvassa paikassa Stellaa tarjoillaan oikealla tavalla.

Leffe

Leffe on luostariolutmerkki, jota valmistaa sama valmistaja kuin Stella Artois -oluttakin: InBev-konserni. Leffe-oluita on monia eri laatuja ja vahvuuksia. Leffe Blonde on pintahiivalla valmistettu olut. Olut pannaan kultaisella maltaalla, ja siihen lisätään hienointa aromihumalaa. Leffe Blondella on täyteläinen ja hedelmäinen makeus, ja se on hienovaraisesti katkera. Leffe Brune puolestaan on kastanjanruskea luostariolut. Olut pannaan vahvalla sekoituksella vaaleita ja tummia maltaita. Leffe Brunen maku on täyteläisen karamellinen, ja siinä on mieto katkeruus. Tuoksussa on paljon hedelmäisiä ja viinimäisiä piirteitä.

Hoegaarden Witbier

Hoegaarden Witbier on belgialaisen Hoegaarden-panimon valmistama vehnäolut. Olut tuli markkinoille vuonna 1966. Hoegaardenin alueella Brysselin itäpuolella ovat Belgian suurimmat vehnänviljelyalueet. Hoegaarden Witbier on väriltään samean kultainen, ja se on maustettu korianterin siemenillä ja pomeranssinkuorella. Alkoholipitoisuus tällä oluella on 5 %, ja sen suositeltu tarjoilulämpötila on noin 10 celsiusastetta. Hoegaarden Witbierin valmistuksessa käytetään 60/40-osuuksin ohramallasta ja mallastamatonta vehnää.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Olutsanastoa osa 2
Seuraava artikkeli Yleisimmät valkoviinityypit