4 tšekkiläistä olutmerkkiä, joihin kannattaa tutustua

Tšekin tasavalta on tuottanut oluita todella kauan. Se onkin maa, jossa oluen kulutus on suurinta henkeä kohden mitattuna. Tšekit ovat perinteisiä oluen tuottajia, ja siksi esimerkiksi erilaiset ale-oluet eivät ole suosittuja, vaan tšekkiläiset keskittyvät enemmän tuottamaan lager-oluita. Tässä on muutama tšekkiläinen olut, joihin kannattaa tutustua.

Pilsner Urquell

Pilsner Urquellia tarjoillaan melkein kaikkialla. Jos matkailet Tšekissä, suosittelemme vierailua alkuperäisessä panimossa Pilsenin kaupungissa, josta ensimmäinen vaalea lager on saanut nimensä. Panimossa pääset maistamaan perinteisellä tavalla valmistettua ja varastoitua Pilsner Urquellia.

Kozel

Kozel (uros vuohi)-olutta on tehty jo vuodesta 1874. Vaikka he tekevätkin neljää erilaista olutta, niin tilatessasi Kozelia sinulle tuodaan yleensä vaalea lager. Kozel-nimi tulee oluen ulkonäöstä, joka on vahva, tumma ja maskuliininen. Kozel on voittanut paljon kansainvälisiä palkintoja ja on suosittua ympäri maailman.

Svijany

Svijany jää monesti suurempien brändien Pilsner Urquellin ja Kozelin varjoon. Svijany on yksi vanhimmista tšekkiläisistä olutmerkeistä, ja se on ollut olemassa jo vuodesta 1534. Panimo on muutenkin erikoislaatuinen, koska se valmistaa pästöroimatonta lageria. Pästöroimattomuus tuo olueen erilaisen maun, joka erottaa sen muista tšekkiläisistä oluista.

Matuška

Matuška on yksi maan nuorimmista oluista, mutta sillä on jo vakaa kannatus. Matuška on käsintehty olut, johon ei lisätä ylimääräisiä uutteita tai sokereita. Valmistuksessa käytetään myös erityisen hyvin suodatettua vettä. Jos haluat kokeilla jotain erikoista, maista Zlata Raketa-olutta. Siinä on ripaus sitrushedelmiä sekä trooppisia hedelmiä, ja se on erinomainen valinta, jos haluat jotain kevyempää ja makeampaa kuin tyypillinen tšekkiläinen lager.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan