6 suurta olutfestivaalia Euroopassa

Monet Euroopan maat juhlivat vuosituhansia vanhaa olutkulttuuriaan järjestämällä erilaisia olutfestivaaleja. Suosituin ja tunnetuin on Oktoberfest, mutta Euroopassa järjestetään monia muitakin vastaavanlaisia festivaaleja. Tässä blogitekstissä kerromme niistä muutaman.


1. Berliinin kansainvälinen olutfestivaali?

Olut on kansallinen suosikkijuoma kaikkialla Saksassa, ei vain Münchenissä! Yli 20 vuoden ajan Berliini on juhlinut tätä kultaista juomaa festivaalilla, joka yhdistää oluen, hyvän kansanmusiikin sekä maukkaat ruuat. Elokuun alussa järjestettävälle Berliinin kansainväliselle olutfestivaalille osallistuu yli 350 panimotilaa lähes 90 maasta.


2. Belgian olutviikonloppu


Kun puhutaan eurooppalaisista oluentuottajista, Belgia on varmasti listan kärjessä. Etenkin Trappist-oluet ovat maailman hienoimpia. Paras tapa kokeilla näitä kaikkia on Belgian Beer Weekend festivaali. Se järjestetään syyskuussa Bruxelles nimisen kaupungin sydämessä.


3. Pilsner Fest - Tsekki


Yksi suosituimmista oluttyyleistä eli Pilsner tulee Tšekin tasavallasta. Vuosittaisen Pilsner Festin aikana voit kokeilla kaikkia Pilsnerin-lajikkeita ja tietysti paikallista Pilsner Urquellia. Joka lokakuu panimo avaa ovensa ja järjestää oluen maistiaisia, urheilutapahtumia ja kilpailuja.


4. Altausseer Bierzelt - Itävalta


Tämä alppi-olutfestivaali on paras valinta, jos haluat yhdistää vaelluksen ja oluen maistelun. Festivaali sijaitsee Altaussee-kylässä Itävallan Alpeilla ja on ehdottomasti paras vaihtoehto Oktoberfestille. Vähemmän tungosta ja upealla luonnollisessaa ympäristössä Altausseer Bierzelt on paikka, jos haluat kokea miltä Oktoberfest olisi näyttänyt 30 vuotta sitten.


5. Great British Beer Festival - Englanti


Tämä suosittu olutfestivaali sopii mainiosti niille, jotka eivät todellakaan suosi perinteisiä olutfestivaaleja ja niiden tunnelmaa. Great British Beer Festival on enemmän hipster-tyylinen vaihtoehto, joka sijaitsee Olympiassa, Lontoossa. Festivaali tarjoaa paitsi oluita, myös valikoiman viinejä, katuruokaa, musiikkia ja viihdettä.


6. Birròforum – Italia


Italia ei ehkä ole ensimmäinen maa, joka tulee mielessäsi kun ajatellaan ale-oluita, mutta esimerkiksi Craft Beerit ovat tulleet erittäin muodikkaiksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Italialaiset ovat löytäneet paikkansa olutmaailmassa ja ovat ylpeinä esitelleet sitä Birròforumin aikana. Tämä olutfestivaali järjestetään Roomassa, ja siinä on valtava plussa: oluen kanssa voit saada "Fritto Miston" eli “äyriäispesun”. Täydellinen välipala pitkän oluenmakuisen päivän jälkeen.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Miten alkoholijuomaa hyödynnetään ruoanvalmistuksessa?
Seuraava artikkeli Olut sopii hyvin rasvaiselle ruualle