Drinkkitrendit

Mitä juodaan? Juomatrendit hiipivät laseihimme kuin huomaamatta. Lue, mitkä juomat maistuvat tänä vuonna parhaiten!


Viime vuonna suomalaiseenkin juomapöytään ilmaantui hitti-drinkki Gin&Tonic. Juomaan pistettiin paitsi giniä ja tonicia, myös katajanmarjoja ja -oksia tunnelmaa tuomaan. Tänäkin vuonna erilaiset drinkit nostavat kauniita päitään. Ne jopa ohittavat viinit ruokajuomina. Lisäksi hehkutetaan alkoholittomia drinkkejä eli mocktaileja, juomien hybridejä sekä terveys-vivahteita. Lue alta suurimmat trendit, ja kuinka niitä voi soveltaa omassa lasissa.

Hittimaut


Tänä vuonna ihastuttavat kirpeät ja raikkaat maut, joten sitruuna ja lime saavat ansaitsemansa huomion. Samalla ruusu ja kurkuma kutsuvat kokeilemaan uusia yhdistelmiä. Livauta siis huoletta limelohko olutpulloon ja suosi boolien pohjana makeuttamattomia juomia, kuten vishyä tai Aqua Full-tuoteperheen vesiä. Jos olet enemmän viinien ystävä, nauti tänä kesänä ruusuista rose-viiniä.


Makuja juomiin lainataan myös ruokapöydän puolelta. Juomiin voi blendata mukaan esimerkiksi herneitä tai vadelmia ja koristeeksi kelpaa pekoniviipale ja kiehkura punasipulia. Maitopohjaiset juomat sen sijaan jäävät vähemmälle huomiolle.

Cocktail-taivas


Jos aiemmin olet tilannut viiniä ruokajuomaksi, hyppää tänä vuonna suoraan drinkki-listalle. Gini- ja viskipohjaiset cocktailit gimletistä negroniin ovat perinteinen valinta. Kirpeän raikas moscow mule sopii myös vuoden makumaailmaan.


Kokeilullisessa ilmapiirissä eri cocktaileja myös yhdistellään jännittävällä tavalla. Mojitini on yhdistelmä mojitoa ja martinia. Myös kahvin ja teen pohjalle kehitellään jatkuvasti uusia drinkki-yhdistelmiä.

Nokkelat mocktailit


Alkoholillisten cocktailien vastaparina ovat juomayhdistelmät, joissa ei ole ollenkaan alkoholia. Mocktailit sekoitetaan erilaisista mehuista, hiilihappojuomista ja tiivisteistä. Jos kokeilu kiinnostaa, ota haltuun Roses -tuotteet, jotka tuovat esimerkiksi aprikoosin, limen ja mansikan makua juomiin ilman prosentteja.


Mocktailit ovat nostaneet suosiotaan samalla, kun yleinen terveys-trendi on levinnyt. Terveys-näkökulman myötä mocktaileihin lisätään nyt yhä enemmän super food -aineksia, kuten vaikkapa aloe veraa. Kotikeittiöstä tutumpi ainesosia voivat olla erilaiset marjat ja inkivääri, joita survaistaan mukaan juomiin.

Kestävyys-ajattelu


Yleinen kestävyys-ajattelu on kulkeutunut myös juoma-maailmaan. Kertakäyttöiset pillit on jätetty käyttämättä jo aikoja sitten. Sen sijaan juomia voi nauttia esimerkiksi teräksisten kestopillien kanssa. Jos kaipaat juomaasi koristusta, unohda muoviset tikut ja tilpehöörit ja kouraise sen sijaan juomaan marjoja, porkkanaa tai vaikka sitten sitä sipulia.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan