Drinkkitrendit 2025

Mitä juodaan vuonna 2024? Tämän vuoden drinkkitrendeissä korostuvat alkoholittomat juomat ja vastuullisuus. Suureen suosioon ovat nousseet myös erilaiset mocktailit ja kirpeät maut. Lue tästä vuoden 2020 suosituimmat drinkkitrendit.

 

Alkoholiton olut


Alkoholittoman oluen suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Kuluttajat suosivat yhä enemmän oluita, joissa on matalampi alkoholiprosentti. Markkinoille tulee yhä enemmän maukkaita ja rikkaita alkoholittomia oluita. Alkoholittomat oluet voidaan helposti yhdistää ruokiin sillä ne eivät taistele ruuan aromien kanssa samalla tavalla kuin alkoholilliset oluet. Etenkin nuoremmat sukupolvet ovat kiinnostuneet alkoholittomista oluista.

 

Mielikuvitukselliset Mocktailit


Mocktailit eli alkoholittomat cocktailit ovat nostaneet suosiotaan tänäkin vuonna, kun yleinen terveystrendi on levinnyt yhä laajemmin. Kuluttajat suosivat alkoholittomia versioita lempidrinkeistään, sillä terveelliset elämäntavat ovat kovassa suosiossa tänä vuonna. Tänä vuonna mocktaileihin lisätään superfood -aineksia kuten esimerkiksi kombucha ja inkivääri. Mocktaileja sekoitellessa vain mielikuvitus on rajana. Vaihtoehtona on myös ostaa valmiita mocktaileja.

 

Hittimaut


Vähentyvä sokerin kulutus jatkuu tänäkin vuonna, kun trendiksi nousee kirpeät maut kuten lime, verigreippi ja greippi. Myös basilika, inkivääri ja laventeli ovat kovassa nousussa drinkkimaailmassa. Makeat juomat jäävät tänä vuonna vähemmälle huomiolle, kun kuluttajat vähentävät sokerin käyttöä niin ruoissa kuin juomissa.

 

Hard Seltzer

 


Hard Seltzer on yksi tämän vuoden trendikkäimmistä alkoholijuomista. Se sisältää vettä, alkoholia ja luonnollisia makeutusaineita. Niiden sokeripitoisuus on matalampi, kuin vastaavissa tuotteissa. Hard Seltzerit tehdään hiilihapollisesta vedestä, jossa makua tuovat hedelmät ja yrtit. Tämä juoma on noussut kuluttajien suosioon terveystrendien myötä, ja se on raikas ja kevyt vaihtoehto muille alkoholipitoisille juomille. Hard Seltzer -alkoholijuomat ovat saavuttaneet suuren suosion Yhdysvalloissa ja ne ovat rantautumassa Eurooppaan kovaa vauhtia.

 

Vastuullisuus

Ympäristöystävällisyys on kulkeutunut myös juomamaailmaan. Tuotannon läpinäkyvyys ja hiilijalanjälkimerkintä ovat olennaisia valintakriteereitä yhä suuremmalle kuluttajamäärälle juomia valittaessa. Juomien tuottajat viestivät yhä avoimemmin kuin ennen, koska läpinäkyvyys on kuluttajille tärkeää. Kuluttajat ovat yhä enemmän kiinnostuneita, kuinka heidän ostamansa tuotteet vaikuttavat maapalloon ja siksi kannattavat kestävää kuluttamista.


Vilkaise tästä myös vuoden 2019 drinkkitrendit.

 

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan