Erilaisia olutlaseja eri juomille osa 2

Edellisessä blogikirjoituksessa esittelimme muutaman yleisen olutlasityypin. Tämänkertaisessa tekstissä mainitsemme muutaman lisää.

Pilsner (pils-lasi)

Pilsner-lasi on tyypillisesti kapea ja suipon mallinen lasi. Nimensä mukaisesti se sopii hyvin erilaisille pilsnereille, koska se tuo erinomaisesti esiin pilsnerien humala-aromit. Vaahtokukka säilyy lasissa hyvin, koska lasin suu kääntyy yleensä hieman sisäänpäin. Suuaukko voi myös olla suora.

Goblet (pikari)

Pikarilasi on jalallinen lasi, joka on suuaukoltaan iso. Suuosan laajuuden ansiosta oluen aromit pääsevät kunnolla esiin. Pikarilasia kutsutaan myös nimellä trappistilasi, koska sitä käytetään trappisti- ja muiden luostarioluiden kanssa.

Tulip (tulppaanilasi)

Tulppaanilasi on eniten varioitu ja monikäyttöisin olutlasi. Se on jalallinen, pohjasta leveämpi ja keskeltä hieman suuaukkoa kapeampi, mikä auttaa vaahdon muodostumisessa. Lasi sopii periaatteessa kaikenlaisten oluiden nauttimiseen, mutta eniten sitä käytetään erilaisten belgioluiden kanssa.

Mug (kolpakko)

Kolpakko on kahvalla varustettu painavampi olutlasi. Kolpakot ovat eri muotoisia ja niitä on valmistettu eri materiaaleista, mutta nykyään kaikki ovat pääasiassa lasia. Kolpakko sopii hyvin tummien ja vaaleiden lagereiden tarjoiluun.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Yleisimmät oluttyypit osa 2: Pintahiivaoluet
Seuraava artikkeli Juhlat tulossa? Näillä vinkeillä onnistut!