Esittelyssä saksalaiset oluet

Saksalaiset oluet

Erdinger Dunkel

Erdinger Dunkel on tumma, suodattamaton Weissbier eli vehnäolut. Olut pannaan käyttäen vehnän ja paahdetun ohramaltaan seosta. Väri on tummanruskea, vaahto on luonnonvalkoinen, kermainen. Oluen maku on täyteläinen, pyöreä, makea ja raikas, ja siinä on häivähdys suklaata. Erdinger Dunkel sopii hyvin erilaisten liharuokien ja siipikarjan kanssa.

 

Erdinger Weissbier

Erdinger mit feiner Hefe on klassinen eteläsaksalainen Weissbier, eli vehnäolut. Valmistukseen on käytetty yli 50% vehnämallasta ja tuotannossa on noudatettu Saksan Reinheitsgebotissa (=oluen puhtauslaki) vuonna 1516 annettuja määräyksiä. Vehnämallas, jota käytetään Erdinger Weissbierin valmistukseen, tulee yksinomaan itsetuotetusta vehnästä.

Olut on suodattamatonta ja olutta säilytetään 3-4 viikkoa pullossa ennen kuin se lähtee panimolta. Väri on valkoinen ja sumea, vaahto on voimakas ja valkoinen. Erdinger Weissbierin maku on kevyen hedelmäinen, jossa on lisäksi hienovarainen sävy omenaa ja banaania. Erdinger Weissbier sopii kevyiden ruokien, salaatin ja kalan kanssa.

 

Paulaner Weissbier

Paulaner Weissbier on yksi myydyimmistä vehnäoluista. Kyseisen oluen maku on eloisan mieto ja hedelmäinen, ja siinä on mukava hiivan aromi. Suodattamattoman panimomenetelmän ansiosta Paulaner säilyttää kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet prosessin aikana. Paulaner Weissbier sopii hyvin kevyiden ruokien, salaatin ja kalan kanssa.

 

Franziskaner Weissbier

Franziskaner Hefe-Weissbier on tyypillinen eteläsaksalainen vehnäolut, joka on valmistettu 2/3 vehnämaltaista ja 1/3 ohramaltaista. Franziskaner Hefe-Weissbier tuoksuu raikkaalta ja hieman happamalta ja sillä on merkittävä hedelmäinen luonne, joka muistuttaa banaania ja mausteneilikkaa. Oluessa ei ole katkeruutta, mutta humala-aromi täydentää ja tukee oluen maun monitahoisuutta, minkä takia se koetaan virkistävänä. Hiivan maun saattaa huomata, mutta se ei hallitse makua.

Tätä olutta voidaan kuvata seuraavilla termeillä meripihkankeltainen, samea, runsasvaahtoinen, keskitäyteläinen, miedosti humaloitu, hedelmäinen, hennon banaaninen ja kevyen yrttinen. Franziskaner Hefe-Weissbier sopii täydellisesti kevyiden kesäruokien kanssa ja on virkistävä janonsammuttaja mausteisten aasialaisten ruokien kanssa, kuten satay ja teriyaki, tai pienten ja kevyiden espanjalaisten tapasruokien kanssa.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Espanjan viinialueet
Seuraava artikkeli Kalifornian viinialueet