Glögi maistuu jouluna – valitse perinteinen glögi tai lisää terästystä

Glögi kuuluu monen jouluun. Perinteinen glögi haetaan nautittavaksi usein kaupan hyllyltä. Glögin valmistus itse ei sekään ole mahdotonta. Kokeile erimakuisia glögejä ja terästä jouluista juomaa rommilla, vodkalla tai konjakilla!


Monelle meistä joulu syntyy tuoksuista, mauista, ruoasta, juomasta ja hyvästä seurasta. Joulu pukkeineen ja lahjoineen on jo lähellä, ja odotellessa on mukavaa kaataa lasiin jotain lämmintä juotavaa. Jouluna lasista löytyy tietysti glögiä!

 

Glögit moneen makuun

 

Perinteinen glögi on monen valinta, mutta kauppojen hyllyiltä löytyy joulun alla monenlaisia glögivaihtoehtoja. Glögeissä voit maistaa esimerkiksi lakritsan, mustikan, piparmintun tai sitrushedelmän.
 
Kaupoissa myytävät glögit on valmistettu yleensä rypälemehuun, mustaherukkamehuun, omenamehuun, sekahedelmämehuun tai viiniin. Glögejä on tarjolla sekä alkoholittomina että alkoholipitoisina
 
Useimmiten kuumana nautittava glögi maistuu jouluisten mausteiden kanssa – älä unohda manteleita ja rusinoita. Glögi maistuu osalle myös kylmänä drinkkinä. 

 

Glögin valmistus
 

Perinteinen glögi valmistetaan kiehauttamalla vettä ja lisäämällä siihen mausteita. Glögimausteita ovat perinteiset joulumausteet: kaneli, kardemumma, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka. 
 
Kun olet hauduttanut seosta muutaman minuutin ajan, siivilöi seos ja lisää siihen  mustaherukkamehua, manteleita.
 

 

Lämmin glögidrinkki – rommiglögi toimii 

 

Terästetty glögi maistuu takkatulen ääressä. Glögin terästykseen sopivat erityisesti rommit, konjakit ja maustetut sekä maustamattomat vodkat
 
Ainoastaan alkoholitonta glögiä kannattaa terästää itse. Jos glögin alkoholipitoisuus nousee liian korkeaksi, turruttaa se glögin maun.
 

 

Glögin terästys: näin se tehdään

 

Lämmitä ensimmäiseksi alkoholiton glögi. Älä kuumenna glögiä kiehuvaksi. Kaada ensimmäiseksi tarjoilulasiin tai -mukiin terästysosa ja sen jälkeen lämmitetty glögi. Hyvä sekoitussuhde on esimerkiksi 4 cl terästystä kahden desilitran lasiin.
 

Jos glögiä jää joulusta yli, ei sitä kannata heittää menemään. Lue, miten hyödynnät ylijääneen glögin ruoanlaitossa.

 

Joulunajan juomat – jouluviinit ja jouluoluet
 

Jouluna suomalaisissa kodeissa nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Lue vinkit joulun viineihin ja oluisiin!

Viewed: 2446
Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan