Helppo booli kesän juhliin

Kesä lähenee, ja aurinko alkaa lämmittää mukavasti. Lämpimiä päiviä on mukava viilentää esimerkiksi raikkaalla boolilla. Erilaiset boolit ovat myös käteviä ja helppoja juhlajuomia. Ne ovat nopeita valmistaa ja helppoja tarjoilla.

Ennen boolin valmistusta olisi hyvä tietää arvioitu henkilömäärä, jotta osaat valmistaa boolia oikean määrän. Yksi annos boolia henkilöä kohden on n. 2 dl. Boolin kaikki ainesosat on hyvä viilentää ajoissa, ja booliin kannattaa laittaa runsaasti jäitä, jotta se pysyy pitkään viileänä. Hiilihapolliset juomat, kuten kuohuviini, siideri ja virvoitusjuomat, kannattaa lisätä booliin vasta juuri ennen tarjoilua. Boolia voi koristella erilaisilla marjoilla, hedelmillä tai syötävillä kukilla. Autoilijoille ja muille alkoholitonta linjaa pitäville on hyvä varata alkoholiton vaihtoehto. Tarjoa boolin kanssa jotain pientä naposteltavaa, kuten pähkinöitä, sipsejä ja voileipiä.

Hyvän boolin resepti

Valitse ensin jokin väkevä alkoholijuoma oman maun mukaan. Sopivia ovat kirkkaat väkevät viinat ja vodkat sekä erilaiset makuvodkat. Lisää booliin myös pullo likööriä. Ole tarkkana, ettei likööri ole liian makeaa, koska silloin koko boolista tulee liian makeaa. Sour-liköörit sopivat hyvin. Parhaan boolin saat, kun lisäät siihen mehua. Mehuissa on kuitenkin eroja, ja boolia varten kannattaakin valita täysmehu, mikäli mahdollista. 

Alla on yhdenlainen helposti muunneltavissa oleva perusbooliohje.


1 plo (0,5 l) väkevää alkoholia

1 plo (0,5 l) likööriä

1 litra hedelmä- tai marjamehua

1,5 litraa raikasta limonadia tai mikseriä  

0,5–1 litraa kivennäisvettä

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Esittelyssä toukokuun uutuusviinit
Seuraava artikkeli Kuohuviinit kesän juhliin