Jälkiruokaviini kruunaa aterian

Jälkiruokaviinejä tarjoillaan jälkiruoan kanssa, kun pääruoka on ehditty jo nauttia. Jälkiruokaviinit ovat makeita viinejä, joissa on paljon sokeria. Pääsääntöisesti jälkruokaviinit ovat hedelmäisiä ja hapokkaita.

 

Useimmat jälkiruokaviineistä valmistetaan valkoisista rypäleistä, mutta jälkiruokaviinejä valmistetaan myös punaisista rypäleistä. Aiemmin valkoisista rypäleistä valmistetut jälkiruokaviinit luokiteltiin valkoviineiksi, mutta nykyisin ne luokitellaan omaksi viinityypikseen.

 

Miten jälkiruokaviini nautitaan?

 

Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen perussääntönä voidaan pitää sitä, että viinin tulisi olla jälkiruokaa makeampaa. Jos viini ei ole jälkiruokaa makeampaa, se maistuu hapokkaalta. Perinteisesti jälkiruokaviiniä on tapana nauttia pienestä lasista.

 

Muista aina viilentää jälkiruokaviinit ennen tarjoilua, etenkin valkoiset jälkiruokaviinit on syytä viilentää kunnolla ennen tarjoilua. Punaisille jälkiruokaviineille riittää kevyempi viilennys.

 

Väkevöity Moscatel-viini on monipuolinen jälkiruokaviini, joka sopii useimmille jälkiruoille. Hedelmäiselle jälkiruoalle sopii hedelmäinen viini. Jälkiruoan kanssa voit kokeilla myös makeaa kuohuviiniä. Kuohuviini toimii etenkin silloin, jos jälkiruoka on raskaampi, sillä kuohuviinin kuplat raikastavat jälkiruoan makua.

 

Jälkiruokaviinejä ovat esimerkiksi Late Harvest, Marsala Fine, Spätlese ja Verpoorten

 

Tilaa jälkiruokaviinit helposti netistä

 

Jälkiruokaviinit, kuten muutkin juomat tilaat helposti kauttamme suoraan kotiovelle. Tutustu valikoimaamme jo tänään ja tilaa juomat kotiin!

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan