Juomat häihin – näin onnistut häiden juomatarjoilussa

Etsitkö vinkkejä häiden juomatarjoiluun? Häissä tarjoiltavien juomien suunnittelu on vain yksi osa monista hääjärjestelyistä. Helpota hääjärjestelyjäsi ja lue vinkit häiden juomatarjoiluun alkumaljoista sekä ruoan kanssa tarjoiltavista viineistä aina seurustelujuomiin. 

 

Oletko järjestämässä häitä ja pohdit häiden juomavalikoimaa? Jos mielessäsi pyörii kysymyksiä kuten: mikä on hyvä kuohuviini häihin, paljonko juomaa alkumaljoihin pitää varata tai paljonko juomaa häihin pitäisi varata tai mikä on paras punaviini juhlaväelle tarjoiltavaksi, niin jatka lukemista ja hääjuhlanne onnistuu myös juomatarjoilun osalta. 

 

Hääjuhla käyntiin alkumaljalla


Alkumalja polkaisee hääjuhlan käyntiin. Alkujuomana tarjoillaan useimmiten kuohuviiniä tai samppanjaa – ja ne sopivatkin arvokkaan juhlan alkajaisiksi erinomaisesti. 

Kaikki eivät kuitenkaan halua tai voi nauttia alkoholia, joten muista varata alkumaljaksi myös alkoholiton versio, jolloin kaikki pääsevät nostamaan maljan juhlaparin kunniaksi.

 

Alkumaljan määrä – näin lasket sen

 

Alkumaljan tarvitsee useimmiten riittää vain yhteen kaatoon, jonka avulla vieraat saadaan toivotettua tervetulleeksi juhlaan ja ensimmäiset maljannostot hääparin kunniaksi saadaan kilisteltyä. 

 

Joskus vieraat toivovat kuitenkin lasintäyttöä, joten liian tarkasti menekkiä ei kannata yhden kaadon varaan laskea. Jos alkumaljan jälkeen siirrytään heti aloittamaan ruokailu, jää alkumalja useimmilla yhteen lasilliseen.

 

Hyvä idea on kuitenkin varata alkumaljan juomaa 1,5 lasia jokaista vierasta kohden. Yhdestä kuohuviini- tai samppanjapullosta täytät noin kuusi lasia. Laske siis alkumaljan määrä seuraavasti:

 

(vieraiden lukumäärä x 1,5):6 

 

Jos kyseessä on 50 henkilön juhla on kannattaa alkumaljan menekiksi huomioida 12,5 pulloa. 

 

Mitä tarjota häissä tervetuliaismaljana?

 

Hyvä vaihtoehto alkumaljaksi on esimerkiksi hedelmällinen Italiasta lähtöisin oleva prosecco, kokeile esimerkiksi tätä Amicone Proseccoa. Prosecco sopii myös erinomaisesti seurustelujuomaksi, jos juomaa jää alkuimaljoista yli. 

 

Jos haluat tarjota alkumaljaksi samppanjaa, suosittelemme esimerkiksi tätä Mumm Brut Cordon Rougea.

 

Jos ette ole kuohuviinin ettekä samppanjan ystäviä, käyvät alkumaljoiksi erinomaisesti myös muut juomat. Esimerkiksi siiderit ovat myös erinomainen valinta alkujuomiksi. Myös kauniin värinen roseeviini tai roseekuohuviini sopii erinomaisesti alkumaljaksi. Kannustamme valitsemaan sellaisen alkujuoman, josta pidätte!

 

Ruokaviinit häihin – tärkeä osa häiden juomatarjoilua

 

Kun ruokailu tapahtuu noutopöydästä, on hyvä valita tällöin viinejä, jotka sopivat monenlaiseen makuun. Välttele siis liian tanniinisia tai kuivia viinejä, sillä ne eivät todennäköisesti ole kaikkien mieleen. Suosi sen sijaan vähän kevyempiä viinejä, jotka sopivat monen ruoan makupariksi.

 

Valkoviineistä hyvä valinta on esimerkiksi riesling, jotka ovat useimpien makuun. Kokeile esimerkiksi tätä ranskalaista Alsace Jean Biecher Riesling.

 

Punaviineistä voit suosia niin Chilen kuin Australian viinejä. Myös Italia ja Ranska ovat usein varmoja valointoja. Kokeile esimerkiksi tätä italialaista Piccini Barrelaia Toscana -punaviiniä.

 

Häiden viinit pöytiin tarjoiltuna

 

Jos annokset tarjoillaan pöytään ja ne on tarkasti mietitty, on tällöin hyvä miettiä myös viinivalinnat siten, että ne saavat tarkkaan mietittyjen raaka-aineiden maut parhaiten esille. Neuvoa viinin valintaan voit saada myös pitopalvelusta.

 

Jos sekä ruoat että viinit tulevat juhlapaikan puolesta, on viinit todennäköisesti puolestasi jo suunniteltu siten, että ne sopivat ruoan kanssa yhteen.

 

Oluet hääjuhlaan

 

Myös oluella on omat kannattajansa ruokajuomana. Häiden juhlajuomaksi sopiii erityisen hyvin erikoisoluet, jolloin oluen ystävät pääsevät myös arvokkaan juhlan makuun. Juhlan tuntua olutvalikoimaan saa esimerkiksi suosimalla lasipulloissa olevia oluita tölkkien sijaan.

 

Alkoholillisten juomien lisäksi huomioi myös alkoholittomia juomia suosivat ja tarjoa heille vaihtoehtoja, kuten erilaisia makuvesiä tai herkullisia mehuja. Tutustu Viinikaupan alkoholittomien juomien tarjontaa.

 

Mitä jälkiruoan kanssa?

 

Jälkiruoan kanssa tarjoiltavaksi voi hankkia erityisen jälkiruokaviinin ja kahvin kanssa voi tarjoilla konjakkia ja brandya. Lue lisää jälkiruokaviinin valinnasta

 

Pääperiaatteena jälkiruokaviiniä valitessa on, että sen tulisi olla itse jälkiruokaa makeampaa. Esimerkiksi tämä Moscatel-viini on hyvä valinta useimpien jälkiruokien kanssa nautittavaksi. Makea kuohuviini on usein myös erinomainen valinta jälkiruoan kanssa tarjoiltavaksi.

 

Muista myös häiden seurustelujuomat

 

Ruokailun lisäksi juomia, niin alkoholillisia kuin alkoholittomia kannattaa varata vapaaseen seurusteluun. Valitse mieltymyksiesi mukaan niin viinejä, oluita kuin siidereitä. 

 

Viinikaupasta saat tilattua samalla myös limut ja muut alkoholittomat juomat. Tutustu alkoholittomien juomien tarjontaan ja muista lisätä ostoskoriin myös booliin ja drinkkeihin tarvitttavat latringit.

 

Kuinka paljon juomia häihin tulisi varata?

 

Monia juhlaa järjestäviä mietityttää se, kuinka paljon juhliin tulisi varataa juomia

 

Pääsääntönä on, että alkumaljan ja ruokajuomien lisäksi juomaa kuluu noin yksi annos henkilöä kohden tunnissa, ensimmäisten tuntien aikana juomaa voi kulua kaksikin annosta per henkilö. Kulutuksen arviointia laskiessa juhlien kesto sekä vierasmäärä on siis hyvä huomioida.

 

Myös juhlaväen vedenjuonnista kannattaa pitää huolta ja varata alkoholittomia juomia ja tarjoilla juhlissa myös vettä.

 

Boolista helposti isollekin juhlaväelle

 

Boolin valmistaminen on yksi vaihtoehto hoitaa osa häiden juomatarjoilusta. Boolin etuna on, että sitä saa tehtyä vähällä vaivalla suurellekin joukolle ja mahdollisuudet erimakuisille booleille ovat lähes rajattomat. Voitte esimerkiksi tehdä lempicocktailistanne booliversion.

 

Jos haluat tarjoilla häissäsi boolia, lue vinkit boolitarjoiluun, sillä on muutamia ohjeita, joita seuraamalla valmistat boolin juhliin helposti. 

 

Cocktailbaari – vinkit häiden cocktailbaarin pystyttämiseen
 

Erilaiset cocktailbaarit ovat yleistyneet viime vuosina ja cocktailbaarin pystyttäminen tuokin oman lisämausteensa häiden juomatarjoiluun. Jos paikalla ei ole baarimikkoa eikä varsinaista baaria, on hauska idea luoda itse baaripöytä, jossa vieraat saavat sekoitella itse cocktaileja. Tee se itse -meiningillä valmistetun baaripöydän toteuttaminen on myös kohtuullisen vaivatonta.

 

Näin pystytät cocktailbaarin häihin

  1. Valitse muutama cocktailohje ja hanki juomiin tarvittavat ainesosat
  2. Älä unohda jäitä, shakeriä, pillejä, laseja tai mittaa – kaikkea sitä, mitä oikeatkin baarimikot työssään käyttävät. Muista myös cocktailien koristeet ja yrtit.
  3. Sijoita kaikki tarvittavat ainesosat valitsemallesi baaritiskille ja aseta cocktailien ohjeet näkyville, voit esimerkiksi kehystää ohjeet, jolloin juomien roiskahtelu ei pilaa ohjeita.

 

Tärkeää on huomioida myös se, kuinka juomat pysyvät kylmänä. Voit esimerkiksi hankkia ison, jäitä täynnä olevan astian, jonne sijoitat juomat. Joissain juhlatiloissa voi olla myös mahdollista sijoittaa baaritiskin lähelle jääkaappi, jossa juomat pysyvät viileinä. Muista hankkia jäät myös cocktaileihin! Tilaa cocktailbaarin juomatarjoilut, kuten väkevät ja muut juomat helposti Viinikaupan valikoimista.

 

Alkoholia sisältävien drinkkiohjeiden lisäksi voit tehdä ohjeita myös alkoholittomille drinkeille, eli mocktaileille.

 

Cocktailbaarin voi tilata häihin myös ulkopuoliselta palveluntuottajalta. Tällöin tähän ei tarvitse itse panostaa niin paljoa, mutta myös hintalappu on itse rakennettua baaria korkeampi. 

 

Tilaa häihin juomat netistä helposti 


Mitä isommat häät, sitä enemmän juomia tarvitaan. Helpoimmalla juomien osalta pääset, kun teet juomatilauksen helposti kotisohvalta ja saat juomat suoraan kotiovelle toimitettuna.

 

Juomat saapuvat suoraan Saksasta. Voit tietysti myös hakea juomat itse Saksassa sijaitsevalta varastoltamme. 

 

Monipuolisesta juomavalikoimasta löydät niin viinit, oluet, väkevät kuin myös alkoholittomat juomat. Tutustu monipuoliseen juomavalikoimaan ja tilaa juomat unohtumattomiin juhliin.
 
 

Tilaa Viinikaupasta kaikki juomat unelmiesi häihin.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan