Juomavinkit grilliruualle

Grillatulle ruualle kannattaa valita hieman runsaamman makuisia juomia, sillä grillatussa ruuassa on yleensä savun aromeja. Jos grillaat possua, kannattaa viiniksi valita jokin mehevä punaviini. Esimerkiksi pehmeät cabernet sauvignon- ja merlotviinit ovat hyviä vaihtoehtoja. Valkoviineistä hyvä vaihtoehto on chardonnay. Jos haluat juoda possun kanssa olutta, valitse voimakkaasti humaloitu ale.


Naudan kanssa kannattaa valita jokin roteva ja voimakas punaviini etenkin, jos se jätetään hieman punaiseksi. Jos liha grillataan kypsäksi, voit valita jonkin kevyemmän vaihtoehdon. Oluista hyvä vaihtoehto on esimerkiksi tumma lager.


Grillatulle kanalle käy hyvin kuiva roseeviini tai aromikas valkoviini. Punaviineistä voit valita kevyemmän ja pehmeämmän viinin. Oluista kanan kanssa sopivat kevyet ja raikkaat lagerit.


Rasvaiselle kalalle kannattaa valita melko täyteläinen valkoviini ja vähärasvaisemmalle kalalle kannattaa valita kevyempi valkoviini. Kasvisruokien ystävät voivat valita esimerkiksi kuivia ja raikkaita valkoviinejä sekä roseeviinejä. Oluista kasvisruokien kanssa sopivat hyvin raikkaat lagerit.

Viewed: 674

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Juomavinkit rapujuhliin
Seuraava artikkeli Viinisanastoa osa 6