Juomavinkit riistalinnuille

Sorsan ja muidenkin riistalintujen metsästys on jällleen käynnistynut, joten nyt on hyvä aika tutustua myös riistalinturuokien kanssa sopiviin juomiin.


Riistalintujen maku on arkista broileria selvästi voimakkaampi. Monen linturuoan kanssa sopiikin hyvin keskitäyteläinen tai kevyt viini sekä sopivasti aromikas, täyteläinen olut. Linnunliha on vähärasvaisempaa kuin naudan- tai porsaanliha. Toisin kuin miedonmakuisen broilerin, riistalintujen maku on voimakkaampi ja muutamilla lajeilla myös väri on tumma.


Viinien makutyypeistä linturuokien kanssa sopivat erityisesti marjaisat ja raikkaat, tukevien riistalintuaterioiden kanssa myös rotevat ja voimakkaat punaviinit. Valkoviineistä kannattaa kokeilla runsaan paahteisia tai vivahteikkaita ja ryhdikkäitä makutyyppejä. Oluista kannattaa kokeilla runsasmakuisia oluita, esimerkiksi ale tai tumma lager.


Pinot noir -viinit sopivat myös hyvin linturuokien kanssa. Viinin keskitäyteläisyys ja kirsikkaiset aromit säestävät riistaisiakin makuja. Ranskalainen beaujolais ja keskitäyteläinen espanjalainen rioja maistuvat myös. Voit kokeilla myös täyteläistä roseeviiniä. Tummemman linnunlihan kanssa maistuvat keskitäyteläiset viinit sekä pehmeät merlot-viinit.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Oktoberfest kruunaa oluenystävän syksyn
Seuraava artikkeli Paljonko alkoholijuomissa on kaloreita?