Kuinka paljon juhliin tulisi varata juomaa?

Onko juhlat tulossa? Jotta juhlat varmasti onnistuvat, on tärkeä ottaa huomioon kuinka paljon juomaa juhliin tulisi varata. 


Moni juhlia järjestävä miettii, kuinka paljon juomia juhliin tulisi varata. Juomia tarvitaaan niin alkumaljaan, ruokailuun kuin seurusteluunkin. Muutaman vinkin avulla selvität, paljonko juomia juhlia varten kannattaa hankkia.

 

Paljonko viiniä juhliin tarvitaan? Entä muita juomia?

 

Juomien kulutuksen lasketaan alkavan tervetuliaismaljan tarjoilusta. Yleisimmin alkumaljana tarjoillaan kuohuviiniä tai samppanjaa. Muista varata alkoholittomille juhlijoille myös alkoholiton alkumalja. Alkumaljan menekiksi on hyvä laskea vähintään yksi kaato per juhlija.

 

Alkumaljan jälkeen siirrytään yleensä ruokailemaan. Jos tarjoat alkuruoan kanssa oman viinin, sen menekki on yleensä yksi lasillinen henkilöä kohti. Lämpimän ruoan kanssa juodaan yleensä kaksi annosta henkilöä kohden.


Buffet-tyylisenssä ruokailussa juomien kulutuksen voi arvioida ruokailun aikana olevan yhteensä kaksi alkoholiannosta ruokailijaa kohti. Varaa ruokailun yhteyteen aina puna- ja valkoviiniä ja muista myös alkoholiton versio. Muista myös niitä juhlijoita, jotka eivät välitä viinistä ja tarjoa ruoan kanssa myös olutta, jonka menekiksi voit arvioida kaksi annosta ruokailijaa kohden.

 

Jotteivät juomat lopu kesken, kannattaa niitä varata aina hiukan enemmän, kuin mitä menekiksi lasket. Tällöin juomat eivä pääse loppumaan kesken ruokailun.

 

Paljonko juomia kuluu ruokailun jälkeen?


Ruokailun jälkeen alkoholiannoksia kuluu noin yksi annos henkilöä kohti tunnissa. Juhlien alussa, ensimmäisten tuntien aikana juomaa voi kulua hiukan enemmän, noin kaksi annosta juhlijaa kohden.

 

Seurustelujuomien lopullisen kulutuksen voitkin laskea sen mukaan, kuinka kauan juhlat kestävät ja kuinka monta vierasta juhliin osallistuu.

 

Kuinka monta annosta yhdestä pullosta tulee?


Ei ole huono idea mitata, paljonko juomaa tarjoilulaseihin mahtuu. Tällöin tiedät tarkemmion, paljonko yhden annoksen määrä on. Tässä kuitenkin yleisiä annosmittoja sekä kuinka monta annosta yhdestä pullosta tulee.


Viinit (75 cl) ja kuohuviini (75 cl)

 

12 cl/annos

6–7 lasia viiniä


Väkevät viinit (75 cl)

 

8 cl/annos

n. 9 lasia


Väkevät (70 cl)

 

4 cl/annos

n. 18 lasia

 

Tilaa juhlajuomat Viinikaupasta

 

Haluatko hoitaa juomien hankinnan vaivattomasti? Tiesitko, että voit tilata juhlajuomat suoraan kotiin?

 

Verkkokauppamme valikoimasta löydät monipuolisen valikoiman juhaljuomia, niin viinejä, oluita, väkeviä kuin alkoholittomiakin juomia. Tutustu valikoimaamme ja tilaa juomat kotiin!

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan