Kuohuviinit kesän juhliin

Kesä on jo ovella ja monilla on tiedossa erilaisia juhlia. Juhlatarjoiluun kuuluu perinteisesti alkumalja, joka on usein kuohuviiniä. Kuohuviini on myös hyvä seurustelujuoma esimerkiksi kesäiltoihin nautittavaksi.

Alla esittelyssä muutama hyvä vaihtoehto kesän juhliin.

 

Freixenet Semi Seco 11,5% 0,75l

Freixenet Semi Secossa on hyvin jäsennelty maku. Tämä kuohuviini on virkistävä sekä pehmeä ja siinä on tasapainoinen hapokkuus vilkkailla kuplilla. Tässä kuohuviinissä on erittäin puoleensavetävä ja kukkainen jälkimaku. Tuoksua voisi kuvailla raikkaaksi ja miellyttäväksi. Maku on tyylikkään kukkainen, jossa on piirteitä raikkaasta omenasta ja heikkoja vivahteita sitrushedelmistä. Freixenet Semi Seco sopii kevyiden alkuruokien ja makeiden jälkiruokien kanssa.


Alkoholia 11,5%

Maa: Espanja

Pakkaus: 0,75l. Pullo

 

Rotkäppchen Sekt Halbtrocken 11,5% 0,75l

Rotkäppchen Sekt Halbtrocken on herkullisella maulla varustettu puolikuiva samppanja. Makua on hiottu monien vuosien ajan, vuodesta 1856 lähtien, ja Rotkäppchenin viinimestari on löytänyt täydellisen bouquetin ja luonteen, joka vastaa puolikuivien samppanjoiden isosta menestyksestä ja suosiosta. Tämä samppanja kannattaa nauttia hyvin jäähdytettynä ja hyvässä seurassa.


Alkoholia 11,5%

Maa: Saksa

Pakkaus: 0,75l. Pullo

 

Chapel Hill Sparkling Chardonnay 12% 0,75l

Chapel Hill Sparkling Chardonnay on kevyt unkarilainen kuohuviini, joka on valmistettu Chardonnay-rypäleistä. Tämän kuohuviinin maku on kuiva ja hedelmäinen ja siinä on piirteitä omenasta, päärynästä ja sitrushedelmistä. Tarjoillaan noin 8-10°C seurustelujuomaksi tai kevyiden kalaruokien kanssa.

Alkoholia 12%

Maa: Unkari

Pakkaus: 0,75l. Pullo

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Helppo booli kesän juhliin
Seuraava artikkeli Yleisimmät oluttyypit osa 1: Pohjahiivaoluet