Lue totuus eri alkoholimyyteistä

Alkoholijuomista liikkuu monenlaisia myyttejä, ja niiden paikkansapitävyyttä voi arvuutella. Tiedätkö esimerkiksi mistä tequila valmistetaan tai maistuvatko kaikki vodkat samalta? Tässä muutama totuus myyttien takaa.

Myytti 1: Kaikki vodkat maistuvat samalta.

Monet uskovat, että kaikki kirkkaat viinat maistuvat samalta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä vodkan makuun voi vaikuttaa merkittävästikin sen alkuperä sekä se, mistä vodka on valmistettu.

Myytti 2: Absintti aiheuttaa hallusinaatioita

Absintista liikkuu paljon tarinoita, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa. Absintti ei aiheuta hallusinaatioita. On nimittäin yhtä todennäköistä, että vodka tai viski aiheuttaisi hallusinaatioita, kuin että absintti aiheuttaisi niitä.

Myytti 3: Tequila on kaktusmehua

Tequilaa ei valmisteta kaktusmehusta vaan agave-nimisestä mehikasvista. Parhaat tequilat valmistetaan agaveista, jotka saattavat olla vuosikymmeniäkin vanhoja.

Myytti 4: Viski tulisi nauttia sellaisenaan

Ihmisten juomamieltymykset vaihtelevat. Viskin juominen sellaisenaan, jäillä tai kivennäisveteen sekoitettuna ovat kaikki aivan oikeita tapoja nauttia juomaa. Kokeile lisätä viskin sekaan hieman vettä, sillä silloin viskin maku saattaa avautua enemmän.

 

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan