Maailman rakastetuimmat viskit

Monia viskejä on tuotettu vuosisatojen ajan, ja muutamat ovat säilyttäneet suosionsa yhtä kauan. Keräsimme rakastetuimmat viskit listalle, josta voit poimia ne omaankin kaappiisi.

 

Johnnie Walker

Pullon kyljessä tomerasti tepasteleva miekkonen tunnetaan missä vain. Tämä skotlantilainen viski on vanhaa perua. Valmistaminen aloitettiin 1800-luvulla. Tärkeää oli paitsi maku myös käytännöllisyys, ja niinpä pulloista muotoiltiin neliskanttisia tilan säästämiseksi.

 

Crown Royal

Tämä viski luotiin kuninkaalliseen makuun. Sen tarkoitus oli tehdä vaikutus Englannin kuningasparille heidän Kanadan-vierailullaan. Juoni onnistui, ja kruunupäiden perässä muutkin ihmiset ovat mieltyneet juomaan. Crown Royal komeilee edelleen Kanadan myydyimpänä viskinä.

 

Chivas Regal

Jos kuninkaallisten maku on seuraamisen arvoinen, niin sitä on myös muusikoiden. Chivas Regal tunnetaan Frank Sinatran juomana. Tätä skotti-viskiä ovat kyllä juoneet muutkin, sillä muuten se ei olisi maailman eniten myytyjen viskien joukossa.

 

Jim Beam

Samettisen pehmeä Jim Beam on maailman myydyin bourbon-viski. Beamit, alun perin Böhmit, ryhtyivät pullottamaan juomaansa jo vuosisatoja sitten, 1700-luvulla. Pitkä linja on tuottanut tulosta, ja viskilistaa on lähinnä mahdoton tehdä mainitsematta perheyrityksen tuotosta.

 

Jack Daniel’s

Tämä viski on haluttua tavaraa maailmalla ja kotimaassaan Amerikan Yhdysvalloissa. Valmistus-paikkakunnalla sitä ei kuitenkaan tarjoilla. Moore Countyn alueella alkoholipitoisten juomien ostaminen ei ole laillista, vaikka valmistaminen onkin. No, jääpähän enemmän meille muille, vai mitä?

 

Eikö oma suosikkisi päässyt listallemme? Vinkkaa se muillekin: kommentoi alle.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan