Mikä viini hirvenlihalle?

Hirven metsästys alkaa olla ajankohtaista, ja moni suuntaakin hirvijahtiin. Hirvenlihasta tehty maittava ateria on mukava kruunata hyvällä viinillä. Hirvenlihan maku muistuttaa naudanlihaa, mutta hirvenliha on tummempaa kuin naudanliha, ja siinä on riistan maku. Hirvenlihalle kannattaakin valita täyteläisiä viinejä, koska riistan maku on yleensä voimakas.

Koska kyseessä on punainen liha, niin sopivin valinta on tietenkin punaviini. Sen kannattaa olla täyteläinen, ja viinissä saa olla myös tanniinisuutta. Viinin valintaan vaikuttaa myös hirvenlihan valmistustapa. Jos hirvenlihaa esimerkiksi kypsytetään pitkään padassa, voi lihalle valita hieman pehmeämmän viinin. Jos hirvenliha jätetään hieman punaiseksi, voi viini olla voimakkaampaa.

Hirvenlihan kanssa suosittuja rypälelajikkeita ovat esimerkiksi Syrah, Shiraz ja Cabernet Sauvignon. Myös mausteet, lisukkeet ja kastikkeet vaikuttavat viinin valintaan. Jos käytät esimerkiksi voimakkaita mausteita, ne tuovat esiin viinin hapokkuutta. Korkea rasvapitoisuus puolestaan pehmentää viinin makua.

Riista-ateria on juhlallinen ateria, joten riistalihan kanssa sopivaan viiniin kannattaa aina panostaa. Olipa saaliisi sitten iso tai pieni, ansaitsee se seurakseen aina hyvän viinin.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan