Mitä juomaksi sieniruokien kanssa?

Sienet ovat erinomainen raaka-aine ja syksyisin moni kokkailee mielellään erilaisia sieniruokia. Suosittuja ruokasieniä ovat esimerkiksi kantarelli, suppilovahvero, herkkutatti ja mustatorvisieni. Sieniä pidettiin ennen viinin vihollisena, mutta moni viini sopii kuitenkin sienien kanssa.


Moni valitsee sienille punaviinin. Valittu viini ei kannata olla liian täyteläinen tai tanniininen vaan kannattaa ottaa reilusti hedelmällisempi viini. Hyvä valinta voisi olla esimerkiksi Pinot Noir -lajikkeen viinit, sillä niissä on syksyisiä aromeja kuten puolukkaa ja karpaloa. Jos valitset sienien kanssa valkoviinin, huomioi viinissä hedelmäisyys sekä pieni sokerimäärä. Esimerkiksi puolikuiva Riesling on hyvä vaihtoehto sienille.


Sienille ei kuitenkaan tarvitse välttämättä edes valita viiniä vaan voit valita juomaksi oluen, sillä olut on luonteva juoma sienille. Esimerkiksi hedelmäinen lager tai vehnäolut sopii hyvin sipulia ja etikkaa sisältävän sienisalaatin kanssa. Jos sieniruoan maku on pehmeämpi, sopii oluista hyvin tumma lager tai tumma vehnäolut.

Viewed: 1138

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan