Miten aloitat, jos et tiedä viineistä mitään?

Viinien maailma vilisee erilaisia makuja ja termejä, jotka saattavat sekoittaa vasta-alkajan pään. Tässä muutama vinkki, joilla pääset alkuun, jos et tiedä viineistä vielä mitään.


Maista ja vertaile


Paras keino oppia viineistä on tietysti niiden maistelu. Maistelemalla erilaisia viinejä huomaat, mistä pidät ja mistä et. Kokeile siis rohkeasti erilaisia viinejä ja vertaile eri viinejä keskenään. Voit lähteä liikkeelle esimerkiksi yhdestä rypälelajista, josta ostat eri viinejä ja vertailet niitä keskenään.


Etsi ja kysy tietoa asiantuntijoilta


Internet ja kirjallisuus ovat täynnä erilaista tietoa viineistä. Muutaman klikkauksen päästä löydät siis erittäin paljon tietoa. Viineihin perehtyminen onnistuu huomattavasti helpommin, kun opiskelet viinitietoutta viinejä maistellessa.

Voit myös rohkeasti kysyä tietoa eri asiantuntijoilta ja lukea esimerkiksi aiempia blogikirjoituksiamme, joista löydät tietoa eri viineistä ja rypälelajikkeista.


Ota rennosti ja älä hämmenny termeistä


Onko viini tamminen, tanniininen vai hapokas? Erilaiset viinitermit voivat hämmentää, mutta älä anna niiden häiritä sinua. Ota siis rennosti ja käytä omaa termistöäsi. Erilaiset termit ovat luotu siksi, että ihmiset ymmärtäisivät viineistä keskustelleessaan mistä on kyse. Voit tutustua viineihin liittyviin termeihin aiemmista blogikirjoituksistamme.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan