Miten olut pitäisi säilyttää?

Kuinka kauan olut säilyy? Paraneeko olut vanhetessaan? Mikä on oikea lämpötila säilyttää olutta? Säilyykö olut paremmin huoneenlämmössä vai viileässä? Lue lisää siitä, miten säilytät oluen oikeaoppisesti.

 

 

Tavallisen oluen säilyvyys on noin 3–6 kuukautta, minkä jälkeen niiden laatu alkaa heiketä. Viini ei kuitenkaan ole ainoa juoma, jota voi kypsyttää ikäännyttämällä, sillä myös monet oluet hyötyvät ikäännyttämisestä. 

 

Ikääntymisestä hyötyviä oluita ovat esimerkikis vintage-oluet, imperial stout-oluet, vahvat belgialaiset alet sekä vanhat ale-oluet.

 

Miten säilyttää olut?

 

Olutta voidaan säilyttää joko pysty- tai vaaka-asennossa, kuten viinipullotkin. Yleisesti oluiden kohdalla suositellaan pystyasennossa säilyttämistä etenkin silloin, jos pullossa on luonnonkorkki.

 

Olut ei saisi koskaan olla suorassa kontaktissa lämmön tai valon kanssa, sillä lämpö ja valo heikentävät oluen laatua. Olut säilyykin parhaiten viileässä paikassa. Monelle oluelle paras säilytyslämpötila on noin 10-15 astetta. Korkeampi lämpötila lyhentää oluen ikää. Mitä korkeampi oluen alkoholipitoisuus on, sitä korkammassa lämpötilassa se kannattaa säilyttää. 

 

Luonnonkorkkista olutta ei suositella säilytettävän jääkaapissa pitkiä aikoja. Jääkaappi on suunniteltu pitämään ruoka kuivana, joten myös olut voi kuivua pitkästä jääkaappisäilytyksestä.

 

Joskus olut voi olla pilalla oikeaoppisesta säilytyksestä huolimatta. Lue lisää siitä, miten vältät ostamasta pilaantunutta olutta.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan