Miten roseeviiniä valmistetaan?

Oletko miettinyt, miten roseeviiniä valmistetaan? Oletko ajatellut, että kauniin vaaleanpunainen roseeviini syntyy puna- ja valkoviiniä yhdistämällä? Lue, kuinka roseeviini saa ainutlaatuisen värinsä!

 

Roseeviini on vaaleanpunainen viini, joka valmistetaan yleisimmin punaisista viinirypälelajikkeista lyhyellä maseraatioajalla. Viinin valmistuksessa maseraatio tarkoittaa menetelmää, jossa viinirypäleiden kuorien annetaan olla mukana rypälemassassa ennen käymistä tai ne annetaan olla jo käyvässä viinimehussa mukana. Lyhyellä maseraatioajalla viiniin liukenee vain osa kuorien väristä – mitä kauemmin kuorien annetaan olla kontaktissa mehun kanssa, sitä tummemmaksi viinin väri muuttuu.

 

Yleinen harhakäsitys roseeviiniä kohtaan on, että se valmistettaisiin aina sekoittamalla valko- ja punaviiniä. Aivan väärässä eivät hekään ole, jotka ovat kuvitelleet roseeviinin valmistuksen tapahtuvan tällä tavoin.

 

Roseeviiniä voidaan valmistaa myös Saignée-menetelmällä. Saignée-menetelmä on hieman harvinaisempi tapa valmistaa roseeviinä. Tässä menetelmässä punaviinin valmistuksen alkuvaiheessa käymistankista valutetaan pois pieni määrä viiniä, joka on värjäytynyt vaaleanpunaiseksi. Tästä vaaleanpunaiseksi värjäytyneetä osuudesta valmistetaan roseeviiniä. 

 

Tutustu tarkemmin siihen, mitä roseeviini on.

 

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan