Miten valitset lahjaviinin?

Pullollinen viiniä on hyvä joululahja. Lahjan saajan mieltymykset kannattaa ottaa huomioon viiniä valitessa ja hyvä lahjaviini onkin sekä saajan että antajansa näköinen. Tässä muutama vinkki, joilla pääset alkuun lahja viinin valinnassa.

Ensimmäinen asia on valita sopiva budjetti viinille. Voi olla houkuttelevaa valita edullinen viini, mutta tämä ei ole viisain vaihtoehto, sillä yleensä halvat viinit myös maistuvat halvalta. Jätä siis suosiolla kaikista halvimmat viinin kaupan hyllylle.

Seuraavaksi päätä valitsetko lahjaksi puna-, valko-, rosee- vai kuohuviinin. Jos et tiedä, millaisesta viinistä lahjan saaja pitää, kannattaa valita useampi vaihtoehto esimerkiksi valkoviini ja punaviini samasta maasta.

Lahjan saajan viinituntemus vaikuttaa paljon viinin valintaan. Kokeneelle viiniharrastajalle kannattaa valita esimerkiksi jokin täyteläinen punaviini. Kokemattomammalle viinin juojalle sopii paremmin jokin kevyempi vaihtoehto. Älä myöskään pelkää valita tuntemattomia merkkejä, sillä lahjaviini on samalla hyvä keino tutustua uusiin makuihin. 

Jos haluat pelata täysin varman päälle, on shamppanja aina varma lahjavalinta. Laadukas shamppanja voidaan avata jonain erityisenä hetkenä. Kaunis pakkaus viimeistelee lahjan, joten huomio myös pakkauksen ulkonäkö.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan