Näin vältät ostamasta pilaantunutta olutta

Oletko joskus ostanut olutta, joka ei ole maistunut siltä, miltä oluen pitäisi maistua? Joskus olut saattaa olla pilaantunutta, vaikka oluen parasta ennen päiväystä ei olisikaan vielä ohitettu. Lue vinkit, kuinka vältät ostamasta pilaantunutta olutta.

 

 

Olut on herkkä tuote, ja sitä pitäisi kohdella kuten muitakin helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Yleisestä uskomuksesta huolimatta oluella on säilyvyysaika, joten se pilaantuu aikanaan. 

Yleisenä sääntönä voidaan todeta, että mitä korkeampi alkoholipitoisuus on, sitä paremmin olut säilyy. Parhaiten pilaantuneen oluen tunnistaa muuttuneesta, pahasta mausta. Voit kuitenkin muutamalla vinkillä vaikuttaa siihen, että et hankkisi jo valmiiksi pilaantunutta olutta.

 

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla vältät ostamasta pilalle mennyttä olutta:

 

 

1. Osta olut kylmiöstä.

 

Kylmiössä oluet säilyvät tuoreempana. Olut, joka on muutamankin kuukauden huoneenlämmössä, menee vanhaksi helpommin. Lisäksi olut on saatettu kuljettaa kylmässä ja antaa sen jälkeen lämmetä, mikä ei ole oluelle hyväksi. Kylmiö myös hidastaa oluen hapettumista. Happea pääsee yleensä korkin välistä pulloon, mikä alkaa pilata olutta.

 

 

2. Tarkista oluen päiväys.

 

Oluissa käytetään eri merkintöjä. Osaan on merkitty pakkauspäivä ja toisiin taas parasta ennen -päiväys. Älä osta olutta, jonka parasta ennen -päiväys on jo umpeutunut tai olutta, jonka pakkauspäivästä on kulunut useampi kuukausi.

 

 

3. Vältä ostamasta olutta, joka on ollut suorassa päivänvalossa.

 

Etenkin suora auringonvalo ja lämpö eivät ole hyväksi oluelle, sillä UV-säteet pääsevät pilaamaan sen. Valitse siis ostoskoriisi se olut, joka ei ole päässyt auringonvalosta nauttimaan,

 

Kun seuraat näitä vinkkejä, ei kaupasta ostamasi olut todennäköisesti ole pilaantunut. Jos et ole aikeissa juoda olutta heti, kannattaa lukea lisää siitä, miten saat olut kannattaa säilyttää.

 

Tutustu myös olutvalikoimaamme ja tilaa olut helposti ulkomailta Viinikaupasta!
 

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan