Nauti viinisi kuin aito ranskalainen

Ranskalainen ja viini ovat lähestulkoon synonyymejä keskenään. Lisää vielä patonki kainaloon ja baskeri päähän, niin voilà, kuva on täydellinen. Harva on kuitenkaan pysähtynyt miettimään, mistä ranskalaisessa viinikulttuurissa on kyse. Tämä blogipostaus kertoo, kuinka aito ranskalainen nauttii viininsä.


Ranska on maailman toiseksi suurin viinintuottaja, ja siellä tuotetaankin enemmän viiniä kuin ehditään kuluttaa. Ranskaa pidetään monella tapaa viinin kotimaana. Siellä on valmistettu viinejä jo yli 2 000 vuoden ajan. Eipä siis ihme, että ranskalaiset ovat ehtineet kehittää tunnusjuomansa ympärille laajan etiketin.


Noudattamalla näitä vinkkejä pääset siemaisemaan aitoa ranskalaista viinikulttuuria:


1. Juo viiniä vain ruuan kanssa.?

Ajattelitko nauttia lasin punaviiniä aperitiivina? Hyvä on, mutta tee se salaa

ranskalaisilta. Heille viini on ennen kaikkea ruokajuoma, ja viinin juominen ilman ruokaa erottaa jyvät akanoista nopeammin kuin puimakone. Samppanjaa voidaan pitää turvallisena poikkeuksena.


2. Valitse viini ruuan mukaan.

Vaikka lempiviinisi maistuu kaikkien ruokalajien kanssa, on ranskalaisten mielestä viinilaatua vaihdettava ruokalajin mukaan. Punaviini kalan kanssa on kauhea ilmestys, samoin valkoviini hirvipaistin seurana. Myös jälkiruualle tulee valita oma viininsä.


3. Puolitäysi lasi on jo täysi.

Jotkut saattavat lorauttaa viinilasinsa piripintaan, mutta ei ranskalainen. Viinilasin tulee olla puolitäysi ja siitä siemaistaan nautiskellen. Santsaaminen on täysin sallittua.


4. Jääpalat viinissä.

Kuulostaako jääpala viinissä oudolta? Ei ranskalaisista, eikä varsinkaan, jos saat sen osumaan lasilliseen kuohu- tai rosé-viiniä. Pidä vain huoli, että jäät pysyvät poissa punaviinistä.


5. Ota seuralaiset huomioon.

Ranskalaiset eivät jätä käyttämättä tilaisuutta kilistää laseja. Tapana on kippistää kaikkien oman seurueen jäsenten kanssa erikseen. Santé!

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan