Oktoberfest kruunaa oluenystävän syksyn

Oktoberfest on kaksiviikkoinen olutfestivaali, joka pidetään joka vuosi Münchenissä Theresienwiesenin aukiolla Saksassa syyskuun ja lokakuun vaihteessa. Se on yksi kaupungin historian kuuluisimmista tapahtumista. Perinteistä juhlaa on järjestetty jo yli 200 vuoden ajan. Historian saatossa välissä on ollut kuitenkin vuosia, jolloin olutjuhlat ovat syystä tai toisesta jääneet juhlimatta.


Olutjuhlien saapuminen on tärkeä syksyn merkki paikallisille. Samanlaisia juhlia järjestetään ympäri Saksaa, mutta Münchenin juhlat ovat selkeästi tunnetuimmat. Olutjuhlille mennään yleensä aikaisin, sillä ne päättyvät jo puoliltaöin. Siksi juhlille on helppo osallistua myös keskellä viikkoa. Juhlateltoissa soi yleensä torvimusiikkia tai saksalaista iskelmää. Olut tarjoillaan litran tuopissa, jonka hinta vaihtelee 9,90€ -10,70€ välillä. Saksalaisten silmissä hinta on kallis ja osa pitääkin juhlaa lähinnä turistien rahastusjuhla.


Münchenin Oktoberfest ei suinkaan ole ainoa vaan vastaavia juhlia järjestetään muuallakin Saksassa. Myös muualla maailmassa järjestetään Oktoberfestejä samaan aikaan alkuperäisen juhlan kanssa.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Viinin ja marjojen yhdistäminen
Seuraava artikkeli Juomavinkit riistalinnuille