Olut sopii hyvin rasvaiselle ruualle

Olut sopii ruokajuomaksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa aina kevyistä alkupaloista suklaiseen jälkiruokaan saakka. Kokeile siis nauttia aterian kanssa olutta viinin sijaan. Olut on monipuolinen juoma, joka sopii yhteen lähes kaikkien ruoka-aineiden kanssa.


Tumma lager on olut, joka sopii hyvin liharuokien, kuten riistan kumppaniksi. Olutta kannattaa kuitenkin kokeilla yhdistää myös rasvaa sisältävien ruokien kanssa. Rasvaiset kalat, kuten lohet ja rasvaiset kastikkeet toimivat oluen kanssa erittäin hyvin.


Kun olutta halutaan yhdistää rasvaisen ruoan kanssa, kannattaa valita hieman tavallista alkoholipitoisempi olut, sillä rasva ja alkoholi toimivat hyvin yhteen. Jos annoksessa on puolestaan monia makuja, kuten suolaa, rasvaa ja kermaa, kannattaa ruoan kanssa nauttia miedosti maltaista lager-olutta. Lager oluen sisältämä hiilidioksidi neutralisoi suuta niin, että jokainen suupala maistuu ensimmäiseltä, ja vieno katkeruus leikkaa rasvaa, jota ruoassa on.


Olut sopii hyvin myös jälkiruuan kanssa, mutta kannattaa muistaa pari asiaa. Jokainen ei tarvitse omaa pulloa, vaan olutta riittää noin jälkiruokaviinilasillisen verran henkilö kohden. Olutta jälkiruokajuomaksi tarjoilevan kannatta muistaa myös kiinnittää huomioita siihen, mitä olutta minkäkin jälkiruoan kanssa tarjoilee. Tumman suklaan ja kahvin kanssa hyvä yhdistelmä on voimakkaasti katkeroitu portteri. Tummassa suklaassa, kahvissa ja portterissa on kaikissa katkeraa aromia, mikä pyöristää oluen makua.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli 6 suurta olutfestivaalia Euroopassa
Seuraava artikkeli Viinin ja marjojen yhdistäminen