Ruuat, jotka eivät sovi viinin kanssa

Osalla ihmisistä nousee karvat pystyyn, kun heille sanotaan, että suklaa ja punaviini eivät sovi keskenään yhteen. Tämä väite on kuitenkin totta. Tietyt ruoka-aineet tekevät viinistä oudon makuisen, ja tähän on olemassa loogisia syitä. Tässä blogikirjoituksessa käydään läpi muutama ruoka-aine, joiden kanssa kannattaa juoda jotain muuta kuin viiniä. Jos haluat kuitenkin juoda viiniä, kerromme tässä, millainen viini näihin ruoka-aineisiin kannattaa valita. On hyvä pitää mielessä, että nämä ovat makuasioita, ja joidenkin mielestä nämäkin ruuat sopivat viinien kanssa hyvin.

Suklaa

Suklaa jättää kitalakeen erilaisia tuntemuksia, kuten esimerkiksi makeuden. Jos juot suklaan kanssa punaviiniä, se poistaa makeuden tunteen ja jättää suuhun vahvan tanniinisen ja happaman maun. Viinin maku siis tällöin latistuu. Pääsääntöisesti viinin tulisi olla aina suklaata makeampaa, esimerkiksi jälkiruokaviiniä.

Parsa

Syy, miksi parsa huonontaa viinin makua, on se, että vihannesten orgaaniset yhdisteet jäljittelevät pilaantuneen viinin makua. Nämä yhdisteet voidaan löytää esimerkiksi valkosipulista, parsakaalista ja kukkakaalista. Hyvä vaihtoehto parsalle onkin yllättäen hieman jäähdytetty kuiva sherry.

Sushi

Raa’an kalan, merilevän ja seesamin yhdistelmä on vaikea mille tahansa viinille. Etenkin punaviini on vaikea yhdistää sushin kanssa, koska kalassa olevat öljyt ja rautapitoisuus saattavat aiheuttaa metallisen jälkimaun. Sushin kanssa kannattaakin yhdistää mieluummin kuiva valkoviini.

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan