Tiedätkö nämä yllättävät faktat viinistä?

Viiniä juodaan ympäri maailman, ja siihen liittyy monenlaisia mielenkiintoisia faktoja. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi muutaman yllättävänkin faktan viineihin liittyen.

Maailman suosituimpia viinibrändejä ovat Barefoot, Gallon ja Concha y Toro. Maailman kalleimpia viinejä ovat puolestaan Chateau Margaux-viinit, joita on myyty yli 150 000 euron pullohintaan. Kaikkien aikojen kallein viinipullo on kuitenkin ollut vuoden 1992 Screaming Eagle Cabernet, josta maksettiin huutokaupassa peräti 395 000 euroa. Summa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Maailman kovimpia viininjuojia ovat vatikaanilaiset. Vatikaanissa viiniä juodaan vuodessa yli 70 litraa henkeä kohden. Toiseksi eniten viiniä juovat andorralaiset ja kolmanneksi eniten ranskalaiset.

Sherry on viinilaaduista kaikkein vahvinta, ja siinä on alkoholia noin 22 prosenttia. Toiseksi vahvinta viiniä on portviini, jossa alkoholia on noin 20 prosenttia.

Punaviini sisältää flavonoideja, ja sen on todettu suojaavan ihoa auringon uv-säteilyltä. Sardinialaiset juovat paljon Cannonau-punaviiniä, koska sen on todettu sisältävän viineistä eniten terveyttä edistäviä polyfenoleita. Heidän onkin todettu elävän 10 kertaa muita todennäköisemmin yli satavuotiaiksi.

Viewed: 946

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan