Tunnetut hollantilaiset olutbrändit

Tiesitkö, että Hollanti on maailman suurin oluen viejä? Jos et osaa nimetä yhtään hollantilaista olutta, niin tämä blogikirjoitus on juuri sinulle. Tässä kerromme suosituimmat ja tunnetuimmat hollantilaiset olutbrändit.

Alankomaat on tunnettu vaaleista lagereista. Erityisesti Heineken ja Grolsch ovat tunnettuja tuotemerkkejä, joiden oluita viedään ympäri maailmaa. Vaikka vaalea lager muodostaakin suurimman osan oluen tuotannosta ja kulutuksesta Hollannissa, niin hollantilaiset panimot valmistavat myös muita oluttyyppejä, kuten "witbier" (valkoinen olut) ja bock.


Heineken

Heineken omistaa yli 130 panimoa yli 65 maassa. Heinekenin lisäksi yhtiöllä on 170 muuta olutmerkkiä, joihin sisältyy myös paikallisia tai alueellisia erikoisoluita, muun muassa Amstel, Brand ja alkoholiton olut Buckler. Säilyttääkseen asemansa on Heineken aina keskittynyt tiukkaan laadunvalvontaan, noudattanut tarkkaan reseptejään ja seurannut tarkasti valmistusprosesseja. Ominaista Heinekenille on hedelmäinen tuoksu, joka on liitetty käytettyyn hiivaan (Heineken-hiiva), raikkaus sekä miellyttävä, mieto katkeruus, joka tekee Heinekenista helposti juotavaa.


Grolsch

Grolsch on toiseksi suurin panimo Hollannissa (Heinekenin jälkeen). Sen vuotuinen tuotanto on noin 320 miljoonaa litraa. Puolet kaikesta tuotannosta menee Hollannin omille markkinoille, ja puolet viedään ulkomaille. Grolsch tunnetaan parhaiten sen vaaleasta lagerista, Grolsch Premium Pilsnerista. Grolschissa on erityisen täyteläinen ja raikas maku, joka on kehitetty usean vuosisadan ammattitaitoiseen panimoperinteeseen perustuen. Korkea laatu saadaan aikaan valitsemalla hienoimpia luonnollisia ainesosia sekä käyttäen perinteistä käymistä ja ainutlaatuista hiivaa. Kun Grolsch Premium Lager tarjoillaan lämpötilassa 6-8 C, voidaan nauttia erinomaisesta ja laadukkaasta oluesta, jonka maku on juuri parhaimmillaan!

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan