Vappudrinkit

os kaipaat himpun verran hienompaa juotavaa vappuun, kokeile näitä drinkkejä! Hedelmäinen kevään maku syntyy viski- ja samppanjapohjaisista juomista, jotka on helppo tekaista kotona muutamista aineksista.

Mangomimosa


Noin 4 annosta

Samppanja on toinen perinteisistä vappu-juomista. Räiskyvän sävyinen mangomimosa on raikas valinta kevään juhlintaan. Syötävän hyvä drinkki syntyy vain kahdesta ainesosasta, eikä vaadi tarkkaa mittaamista.


Ainekset:

* 2 mangoa?

* ½ pulloa samppanjaa tai kuohuviiniä?

Valmista näin:

1. Kuori mangot. Viipaloi puolikas mango koristeeksi ja soseuta loput. Siivilöi sose tiheän seulan läpi.?

2. Kaada samppanja laseihin ja jaa siivilöity mangosose sekaan. Sekoita varovasti. Koristele mangon paloilla.?


Tarjoa nämä drinkit esimerkiksi vappubrunssilla tai -piknikillä. Jos haluat laimentaa juomaa entisestään, sekaan voi kaataa hieman ananasmehua. Kippis!

 

Inkivääriviski


Noin 4 annosta

Jos luit aiemman juttumme viskin nauttimisesta, saatat kavahtaa tätä ohjetta, jossa viskin sekaan lorautetaan surutta jääpaloja ja inkivääriolutta. Drinkkiin ei kannatakaan tuhrata säästelemääsi keräilyharvinaisuutta. Paitsi jos kaapista ei muuta löydy. Viski toimii hyvin drinkeissä joihin kaivataan tujumpaa vivahdetta.


Ainekset:

* 1 dl viskiä?

* 4 dl inkivääriolutta?

* 1 lime?

* jääpaloja ?

Valmista näin:

1. Yhdistä viski ja inkivääriolut.?

2. Täytä lasit jääpaloilla, limeviipaleilla ja juomaseoksella.?


Muuntele viskin ja inkiväärioluen määrää sen mukaan, kuinka voimakasta drinkkiä haet ja mikä on makuusi. Myös viskiä muuntelemalla saat vaihdeltua drinkin makua paljon.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan