Vinkit lahjaviinin hankintaan

Pullollinen viiniä on hyvä lahja moneen tilaisuuteen. Joskus viiniä valittaessa voi kuitenkin mennä sormi suuhun. Tässä blogikirjoituksessa kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon lahjaviiniä valitessa.

Lahjan saajat ja antajat ovat kaikki tietysti erilaisia, mutta on olemassa muutama vinkki, joilla valitset sopivan lahjaviinin. Ensimmäisenä kannattaa päättää lahjaviinin hinta. Voi olla houkuttelevaa valita edullinen viini, mutta aina ei ehkä ole viisainta valita kaikista halvinta pulloa. Yleensä halvat viinit myös maistuvat halvalta.

Tämän jälkeen tulisi päättää, valitaanko lahjaksi puna-, valko-, rosee- vai kuohuviini. Jos et tiedä, millaisesta viinistä lahjan saaja pitää, voit valita useammankin. Jos päädyt hankkimaan useamman pullon, on hyvä idea ostaa samasta maasta olevia viinejä. Älä myöskään pelkää valita tuntemattomia merkkejä, sillä lahjaviini on samalla hyvä keino tutustua uusiin makuihin.

Lahjan saajan viinituntemus vaikuttaa viinin valintaan. Jos tiedät hänen olevan kokenut viiniharrastaja, voit valita esimerkiksi täyteläisen punaviinin. Kokemattomammalle sopii paremmin kevyempi vaihtoehto.

Myös juhlan teema kannattaa huomioida. Esimerkiksi valmistujaisiin voisi viedä kuohuviiniä. Viinin voi valita myös hienon pullon tai etiketin perusteella, sillä silloin pullo näyttää lahjapakkaukselta.

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit rapujuhliin