Vinkit jouluviinien valintaan

Joulu on parin kuukauden päästä, ja moni aloittaa joulun valmistelut hyvissä ajoin. Juomat ja ruuat kannattaa hankkiakin ajoissa, jotta vältyt viimehetken stressiltä. Tässä blogitekstissä annamme muutaman vinkin, joiden avulla valitset sopivat juotavat joulun ajaksi.

Jouluna juodaan paljon punaviiniä, mutta valkoviinejä ei kuitenkaan sovi unohtaa kokonaan. Punaviinin suureen kulutukseen vaikuttaa etenkin monien liharuokien esiintyminen joulupöydässä. Alkuruoan kumppaniksi voitkin valita esimerkiksi kuivan valkoviinin, sillä ne eivät taistele eri makujen kanssa. Pääruoan kumppaniksi voit ottaa pehmeän punaviinin.

Kun valitset viiniä kinkulle, ota huomioon myös kinkun ohella tarjottavat lisukkeet. Kinkulle on hankala suositella mitään tiettyä viiniä, koska joulupöydässä on niin monenlaisia makuja. Voit valita kinkulle myös valkoviinin, ja silloin suosittelemme hedelmäisiä ja kevyesti tammitettuja viinejä.

Perinteiset jouluruuat, kuten laatikot ja kastikkeet, tuovat myös haasteita viinin valintaan. Perinteisten jouluruokien kanssa sopivat tuhdit ja tanniiniset punaviinit, mutta ne saattavat jättää kinkun tai kalkkunan maun alleen. Juustojen seuraksi sopii pääruoan kanssa tarjoiltu punaviini tai jokin makea viini. Jälkiruoan kanssa voit ottaa jonkin jälkiruokaviinin.

Lopuksi muistutamme vielä, että myös erilaiset oluet sopivat jouluruokien kanssa oikein hyvin.

Viewed: 796

Viinikauppa suosittelee

Edellinen artikkeli Vinkit lahjaviinin hankintaan